info@eurokonzalting.com            en
enp
Održano predavanje u Otočcu na temu ruralnog turizma i šumarstva

Održano predavanje u Otočcu na temu ruralnog turizma i šumarstva

Eurokonzalting je u suradnji s Veleučilištem “Nikola Tesla“ u Otočcu, a na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Grada Otočca dr.sc. Branislava Šutića organizirao u srijedu 22. studenog predavanje za sve zainteresirane na temu „Bespovratna sredstva za ruralni turizam i šumarstvo“. Predavanju su u prepunoj dvorani na Veleučilištu u Otočcu prisustvovali predstavnici OPG-ova i pilana s područja Otočca i Ličko-senjske županije.

U uvodnoj riječi Đuro Darko Cerančević, mag.oec. konzultant tvrtke Eurokonzalting iz područja fondova za ruralni razvoj s iskustvom ishođenja bespovratnih sredstava za poljoprivredu, ruralni turizam i šumarstvo se zahvalio suorganizatorima predavanje te je zatim predstavio Eurokonzalting kao tvrtku sa preko 13 godina iskustva u ishođenju bespovratnih sredstava s gotovo 100 odobrenih EU projekata, od kojih se preko 60 odnosi na kuće za odmor. Nakon uvodne riječi započeto je predavanje na temu ruralnog turizma gdje su istaknute dvije mjere; Podmjera 6.2. putem koje je moguće dobiti 50.000 eura bespovratnih sredstava s intenzitetom potpore od 100%, te Podmjeru 6.4. putem koje je moguće dobiti do 200.000 eura bespovratnih sredstava sa intenzitetom potpore do 70%.

predavanje u Otočcu

U drugom djelu predavanja Đuro Darko Cerančević prezentirao dvije aktualne mjere namjenjene šumoposjednicima i poduzećima koja se bave preradom drva. Putem Podmjere 8.6.2. koja je namjenjena modernizaciji u predindustijskoj preradi drva može se dobiti od 10.000 eura do 1.000.000 eura bespovratnih sredstava sa intenzitetom potpore do 50%. Podmjera 8.6.1. namjenjena je modernizaciji i šumskouzgojnim radovima, a visina potpore po projektu iznosi od 5.000 eura do 700.000 eura bespovratnih sredstava sa intenzitetom potpore do 50%.

predavanje na Veleučilištu u Otočcu

Nakon predavanja, postavljena su mnogobrojna pitanja sudionika što je još jedan dokaz kako za razvoj kontinentalnog i zimskog turizma pa i za ulaganja u drvnu industriju u Lici postoji ogroman potencijal koji je potrebno iskoristi.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte u ured Eurokonzaltinga u Puli (Mletačka 6, tel: 052/544-825).

EUROKONZALTING 23.11.2017.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt