info@eurokonzalting.com           
enp
Zakup poljoprivrednog zemljišta – izrada i priprema dokumentacije

Zakup poljoprivrednog zemljišta – izrada i priprema dokumentacije

Izrađujemo i pripremamo cjelovitu dokumentaciju za Javne natječaje putem kojih je moguće dobiti u zakup poljoprivredno zemljište koje je u vlasništvu Republike Hrvatske. Za dodatne informacije o istom i ostalim Javnim natječajima obratite se na broj telefona 098 9259 288. Odjel ruralnog razvoja, Eurokonzalting.


Izrađujemo cjelovitu dokumentaciju za zakup poljoprivrednog zemljišta uključujući Gospodarski program za svaku katastarsku česticu/PTC za koju se dostavlja ponuda, čiji je sadržaj definiran dokumentacijom za nadmetanje.

Zakup poljoprivrednog zemljišta raspisuje se za poljoprivredno zemljište koje je obuhvaćeno Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države.

Za svaku katastarsku česticu/PTC iz ponude, ponuditelj mora dostaviti ponuđenu cijenu i Gospodarski program.

Uz Gospodarski plan i ponudu sudionik javnog natječaja dužan je priložiti i sljedeću dokumentaciju:
 • potvrdu jedinice lokalne samouprave odnosno grada Zagreba o podmirenju svih obveza s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države
 • potvrdu Porezne uprave o podmirenju svih obveza po osnovi javnih davanja
 • pisanu izjavu da se protiv sudionika javnog natječaja na području Republike Hrvatske ne vodi postupak predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta,
 • pisanu izjavu s popisom i podacima o svim fizičkim i pravnim osobama koje su povezane sa sudionikom/ponuditeljem javnog natječaja za zakup
 • pisanu izjavu da na području Republike Hrvatske sudionik javnog natječaja za zakup nema dugovanje s osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta
 • pisanu izjavu kojom sudionik javnog natječaja daje suglasnost da se osobni podaci iz ponude i iz ostale dokumentacije predane uz ponudu koriste za sklapanje ugovora o zakupu i za vođenje Registra evidencije ugovora i naplate po ugovoru
 • pisanu izjavu da će sudionik javnog natječaja održavati poljoprivredno zemljište pogodnim za poljoprivrednu proizvodnju.

Tekst javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta objavljuje se na mrežnoj stranici jedinice lokalne samouprave odnosno grada Zagreba i na mrežnoj stranici Ministarstva. Javni natječaj traje 30 dana od dana objave.

Odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta i Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Ministarstvo, na prijedlog Povjerenstva za zakup kojeg odlukom imenuje ministar nadležan za poljoprivredu.

Ministar nadležan za poljoprivredu i najpovoljniji ponuditelj sklapaju ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta. Na osnovi sklopljenog ugovora o zakupu zakupnika uvodi u posjed Povjerenstvo za uvođenje u posjed kojeg odlukom imenuje ministar.


Za dodatne informacije o istom i ostalim Javnim natječajima obratite se na broj telefona 098 9259 288. Odjel ruralnog razvoja, Eurokonzalting.

EUROKONZALTING, 23.05.2023.

Facebook

Kontakt podaci

 • Adresa :
  Mletačka 6, 52100 Pula
 • Tel : (+385) 52 544 825
 • Fax : (+385) 52 352 288
 • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt