info@eurokonzalting.com            en
enp
Investicijska studija – korak bliže uspjehu!

Investicijska studija – korak bliže uspjehu!

Investicijska studija čestog naziva i investicijski projekt ili plan, dokument je za donošenje investicijske odluke a prikazuje ekonomsku isplativost ulaganja. Ona se izrađuje za potrebe malih, srednjih i velikih tvrtki te općine, gradove i županije čije je ulaganje veće od 300.000 kuna.

Sadržaj investicijske studije mora odgovarati zahtjevima HBOR-a, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te strukturi koju traže domaće i inozemne poslovne banke i fondovi.

Investicijske studije služe za ishođenje:

  1. bankovnih kredita za investicijska ulaganja i ulaganja u obrtna sredstva
  2. bespovratnih sredstava iz pojedinih programa iz EU fondova čije natječaje najčešće provode Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ili Ministarstvo turizma
  3. bespovratnih sredstava iz niza poticajnih mjera pojedinih ministarstava, prvenstveno Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede (najčešće se traži sažeti oblik investicijske studije ili poslovnog plana)

investicijske studije služe i za donošenje odluke o ulasku u jedan od više alternativnih projekata. U proces izrade investicijske studije najvećim dijelom ulaze poduzetnici koji ulaze u novi poslovni poduhvat, nova ulaganja u postojećem poslovanju ili u procese ishodovanja bespovratnih sredstava iz pobjednih EU i RH FONDOVA.

Investicijska studija se sastoji od analize tržišta, analize planirane lokacije, projekcije prihoda i troškova, projekcije financijskih izvještaja i isplativosti projekta te analize osjetljivosti projekta.

VIše informacija o investicijskoj studiji, poslovnom planu i studiji izvodljivosti možete pronaći na sljedećem linku: Investicijska studija, poslovni plan i studija izvodljivosti

Uspješne priče možete pogledati na sljedećim linkovima:


Ukoliko imate dodatnih pitanja i želite dogovoriti besplatni informativni sastanak kontaktirajte nas u uredu Eurokonzaltinga u Puli (Mletačka 6, tel: 091/3000-717)

EUROKONZALTING

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt