info@eurokonzalting.com           
enp
Bespovratna sredstva za unapređenje poljoprivrednog gospodarstva - Uspješna priča Ugostiteljskog obrta „MILAN“

Bespovratna sredstva za unapređenje poljoprivrednog gospodarstva - Uspješna priča Ugostiteljskog obrta „MILAN“

Istra je odavno prepoznata kao jedna od regija koje daju najkvalitetnija maslinova ulja na svijetu, a posljednje priznanje koje je stiglo od Flos Olei, jedinog svjetskog vodiča za ekstra djevičanska maslinova ulja možda je i najzvučnije. Naime, Flos Olei Istru je proglasio najboljom svjetskom maslinarskom regijom u ovoj godini.

Europska Unija kroz Podmjeru 4. pruža mogućnosti ulaganja u svoje poljoprivredno gospodarstvo gdje je između ostaloga uključeno i podizanje novih nasada maslina i mehanizacije potrebne za obradu zemlje i nasada.

Ugostiteljski obrt „MILAN“ 2015. godine aplicirao je na bespovratna sredstva na Podmjeru 4.1., Operacija 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kako bi kupio novu mehanizaciju i opremu. Bespovratna sredstva za konkretni projekt iznosila su 90% od ukupnog prihvatljivog ulaganja.

Bespovratna sredstva tražena su kako bi se znatno olakšali radovi u masliniku a potpora je tražena za kupnju sljedeće mehanizacije i opreme: traktor sa dodacima (atomizer, malčer, međuredna freza, prikolica, prikolica-cisterna, traktorski plato) i stroj za branje maslina. Lokacija planiranog ulaganja bila je Grad Vodnjan gdje se nalazi zemljište u zakupu obrta.

Maslinik25Maslinik se nalazi nedaleko od grada Vodnjana

Za potrebe ugostiteljskog obrta „MILAN“ Eurokonzalting je prikupio potrebnu dokumentaciju, napravio poslovni plan, prijavio projekt te ga prati do njegove finalizacije odnosno do 5 godina nakon odobrenja bespovratnih sredstava.

Projekt je odobren a ukupni iznos projekta iznosio je 757.219,50 kuna. Bespovratna sredstva koja su odobrena iz EU fondova iznose 644.489,63 kn. 
GOLDONI cabine 2
Novi traktor snage 60kW kupljen je uz pomoć bespovratnih sredstava

Obrt „MILAN“ uvidio je mogućnosti koje se pružaju putem EU fondova te je uz Eurokonzalting i njegovo savjetovanje i stručno vođenje odlučio ponovo aplicirati na Podmjeru 4.1. - sektor voća i povrća.

Objavom novog pravilnika i otvaranjem novog natječaja za Mjeru 4, 24. travnja 2017. postavili su se novi uvjeti prihvatljivosti a provjeriti ih možete provjeriti na sljedećim linkovima:


EUROKONZALTING, 02.05.2017.

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt