info@eurokonzalting.com            en
enp
Poduzetnički inkubator Barban – „Centar poduzetničke kreativnosti“

Poduzetnički inkubator Barban – „Centar poduzetničke kreativnosti“

U zgradi Poduzetničkog inkubatora Barban u mjestu Šajini – Općina Barban održana je završna konferencija za medije povodom završetka provedbe projekta „PODUZETNIČKI INKUBATOR BARBAN – Centar poduzetničke kreativnosti“ koji je sufinanciran u okviru natječaja „Razvoj poslovne infrastrukture“, iz fondova Europske unije, odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na završnoj konferenciji za medije prezentirane su informacije o provedenim aktivnostima, rezultatima projekta, ukupnoj vrijednost i iznosu bespovratnih sredstava, te su svi zainteresirani još jednom pozvani na iskaz interesa za korištenje poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru Barban.

Na projektu uz prijavitelja – Općinu Barban sudjeluju i projektni partneri – Općina Žminj i Općina Svetvinčenat te projektni suradnik – Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“).

Na konferenciji je naglasak stavljen na dva osnovna cilja projekta, a to su:
 • Osnivanje Poduzetničkog inkubatora Barban – Centra poduzetničke kreativnosti i omogućavanje poslovanja istog
 • Poboljšanje dostupnosti infrastrukture MPS-ovima, privlačenje investicija i stvaranje mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

Projekt je omogućio izgradnju i opremanje fizičke infrastrukture, te je stavljeno u funkciju osam novih poslovnih ureda (četiri u prizemlju i četiri na katu) ukupne površine 99,40 m2. Svaki je ured opremljen sa jednim radnim stolom, dvije stolice, dva ormara te jednim kompjuterom.

Poslovni prostori daju se u zakup na maksimalno vrijeme od 24 mjeseca, a zakupnina za poslovne prostore biti će usklađena sa tržišnom cijenom zakupa te ista iznosi 22 kune po m2 uredskog prostora koji se daje u zakup.

Zahtjeve za prijem u PI Barban mogu podnijeti:
 • Poduzetnici početnici (tzv. start up poduzetnici)
 • Postojeći poduzetnici.

S obzirom na ciljeve EU programa i samog projekta ukupno raspoloživi prostori biti će raspodijeljeni na sljedeći način:
 • Jedan prostor će biti namijenjen Studentskom poduzetničkom inkubatoru SPIN iz Pule
 • Jedan prostor će biti namijenjen postojećim poduzetnicima s više od tri godine poslovanja
 • Šest prostora će biti namijenjeno poduzetnicima početnicima.

Projekt je osmišljen kao odgovor na uočene probleme nepostojanja infrastrukture za novoosnovana poduzeća u Općini Barban i središnjoj Istri, nedostatne savjetničke podrške i prijenosa prijeko potrebnih znanja i iskustava poduzetnicima početnicima. Ujedno uočen je visok godišnji broj zatvaranja MSP-ova na lokalnom području te usporen rast i razvoj poduzetnika s nedovoljnom razinom novih ulaganja. Osnivanjem Poduzetničkog inkubatora Barban – Centra poduzetničke kreativnosti i omogućavanjem poslovanja istog doprinijeti će se povećanju broja novih poduzetnika na području Općine Barban i susjednih općina u središnjoj lstri te većoj stopi preživljavanja poduzetnika početnika u prvim godinama poslovanja.Eurokonzalting, 24.09.2019.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

 • Adresa :
  Mletačka 6, 52100 Pula
 • Tel : (+385) 52 544 825
 • Fax : (+385) 52 352 288
 • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt