info@eurokonzalting.com            en
enp
Održana konferencija za medije povodom završetka EU projekta „Obiteljski Hotel Milan 4* - 50 godina tradicije“

Održana konferencija za medije povodom završetka EU projekta „Obiteljski Hotel Milan 4* - 50 godina tradicije“

Održana je konferencija za medije povodom završetka provedbe projekta „Obiteljski Hotel Milan 4* - 50 godina tradicije“ čija se provedba financira iz Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Odluku o ulasku u investiciju i prijavi projekta na EU natječaj, Veljko Matić, vlasnik Ugostiteljskog obrta MILAN, donio je zbog kontinuiranog porasta turističke potražnje te potrebe za povećanjem tržišne konkurentnosti hotela MILAN. Nakon opsežnih priprema u prosincu 2016. godine pirpremili smo i dovršili izradu projektne prijave na EU natječaj „Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“, referentne oznake KK.03.2.1.04.
 
Cilj projekta je povećanje konkurentnosti i tržišne prepoznatljivosti prijavitelja ulaganjem u proširenje smještajnih kapaciteta visoke kategorije i razvoj dodatnih sadržaja hotela Milan s cjelogodišnjim poslovanjem te povećanjem kategorizacije cijelog objekta na razinu 4*.

Na konferenciji su kao govornici sudjelovali Veljko Matić - vlasnik obrta Milan, Davor Škrtić, voditelj projekta i direktor tvrtke Eurokonzalting, Josip Brezac glavni projektant, Valter Flego župan IŽ, Boris Miletić gradonačelnik Grada Pule i Cinzia Zubin iz HBOR-a. Uz navedene govornike na konferenciji su prisustvovali i Franko Grubišić, glavni nadzorni inženjer iz tvrtke TGI d.o.o., projektant za interijer i opremu Maja Ristić iz tvrtke Diagram d.o.o., Denis Ivošević, direktor TZ IŽ, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Grada Pule, Andi Vitasović, potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Ester Jurinović iz Udruženja obrtnika Pule, te Sanela Veselica i Ivana Grahovac iz HBOR-a, Odjela za mala poduzeća.
 
Konferenciju je otvorio Davor Škrtić voditelj projekta. Zahvalio se svima na dolasku na konferenciju za predmetni projekt koji je od značaja za Grad Pulu i Istarsku županiju u sektoru turizma, te svim sudionicima projektnog tima, posebice vlasniku Veljku Matiću koji su doprinijeli uspješnoj provedbi projekta. Rekao je kako je projekt započeo prije 2 godine i kako završava službeno 09. svibnja. Ukupna vrijednost projekta iznosi približno 21.000.000 kuna, te je financiran EU sredstvima u iznosu od približno 6,47 mil. kuna, kreditnim sredstvima HBOR-a i vlastitim sredstvima obrta Milan. Projekt je rezultirao povećanjem smještajnih kapaciteta sa 12 na 27 smještajnih jedinica, povećanjem broja osnovnih ležajeva s 24 na 47 ležaja, realizacijom dodatnih sadržaja kao što su sauna, fitness, wellness, jacuzzi, sala za sastanke, te prezentacijsko prodajni prostor, a u cilju produljenja sezone što predstavlja i ostvarenje glavnih ciljeva za Grad Pulu, Istarsku županiju i RH u sektoru turizma. Hotel je povećao kategorizaciju sa 3 na 4 zvijezdice.

Valter Flego, Istarski župan čestitao je na završetku projekta. Pozvao se na strateške dokumente, Master plan Istarske župnije do 2025. godine gdje su glavni ciljevi produljenje sezone, povećanje potrošnje gostiju i podizanje kvalitete ponude u sezoni, te da upravo projekt Hotela Milan doprinosi ostvarenju svih ciljeva Master plana razvoja turizma. Nadodao je da je do danas na području Istarske županije uspješno provedeno 214 projekata iz javnog i privatnog sektora ukupne vrijednosti 612 mil. kuna, od čega je dobiveno 270 mil. kuna bespovratnih sredstava koji su završili u Istarskoj županiji. Na kraju je zaželio sretan početak rada hotela te sretnu realizaciju budućih ambicioznih projekata i planova obitelji Matić.

Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule napomenuo je kako Hotel Milan predstavlja sinonim kvalitete i izvrsnosti, te dugogodišnje obiteljske tradicije. Uputio je iskrene čestitke obitelji Matić na uspješnoj provedbi značajnog projekta za Grad Pulu i Istarsku županiju, a cilj kojeg je obogatiti ponudu i omogućiti cjelogodišnji turizam.

Cinzia Zubin iz HBOR-a istaknula je kako ima izuzetnu čast sudjelovati na konferenciji. Osim toga, navela je kako je Obrt Milan od 1996. godine dugogodišnji korisnik HBOR-a, te pravi primjer dugogodišnje obiteljske tradicije koja pokazuje kako se posao može prenositi iz generacije u generaciju, a da pritom kvaliteta i prepoznatljivost ostane ista. Uz to, nadodala je kako su uspješnom provedbom projekta ostvareni glavni ciljevi Programa kreditiranja HBOR-a kao što su dodatno zapošljavanje djelatnka, uvođenje obnovljivih izvora energije i produljenje sezone. HBOR posebnu pažnju pridaje malim i srednjim poduzećima od osnutka, a u Istarskoj županiji od osnutka ureda realizirano je preko 1.800 projekata ukupne vrijednosti od približno 8 mlrd. kuna.

Zatim se ukratko obratio Josip Brezac, glavni projektant projekta vrativši se u povijest naglasivši kako je projekt započeo sa pripremom 2005. godine pokretač kojeg je bio investitor, Edi Basanesse, te druge kolege iz Urbisa 72 d.d. Nadograđeni objekt površine je 1.500 m2 sa 15 soba, te je predstavljao vrlo složeni projekt. Sada nakon završene izgradnje ispunjava sve standarde za hotel od 4 zvjezdice.

Konferenciju je zatvorio Veljko Matić. Rekao je kako su za sve „krivi“ njegovi roditelji koji su 1967. godine osnovali objekt, te se ujedno zahvalio roditeljima i cijeloj svojoj obitelji. Naglasio je kako su provedenim projektom preuzete velike obveze te se nada da će se sve uspješno završiti, a na kraju je usljedio pljesak.

Očekuje se da će realizacija projekta imati širi utjecaj na lokalnu zajednicu:

- privlačenje ciljnih skupina više kupovne moći
- produljenje turističke sezone
- doprinos razvoju selektivnih oblika turizma (poslovni, lovni, wellness, eno-gastronomski)
- povećanje broja dolazaka i noćenja u Gradu Puli i Istarskoj županiji
- produljenje vremena zadržavanja gostiju na lokaciji
- povećanje turističke potrošnje.

EUROKONZALTING, 08. svibnja 2019.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt