info@eurokonzalting.com            en
enp
OTVOREN NATJEČAJ: WWW VAUČERI ZA MSP-OVE

OTVOREN NATJEČAJ: WWW VAUČERI ZA MSP-OVE

Dana 06.10.2018. godine objavljen je natječaj WWW vaučeri za MSP-ove na koji se može prijaviti svaka pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali ili srednji poduzetnik.

(Kategorija mikro, malih i srednjih poduzeća („MSP”) sastoji se od poduzeća koja imaju:

 1. manje od 250 zaposlenih i godišnji promet koji ne premašuje 50 milijuna EUR i/ili godišnju bilancu koja ne premašuje 43 milijuna EUR,
 2. manje od 50 zaposlenih, a čiji godišnji promet i/ili godišnja bilanca ne premašuje 10 milijuna EUR,
 3. manje od 10 zaposlenih, a čiji godišnji promet i/ili godišnja bilanca ne premašuje 2 milijuna EUR.)
Također, prihvatljivi pružatelji usluga mora biti pravna ili fizička osoba koja je, prema nacionalnom zakonodavstvu Republike Hrvatske ili zakonodavstvu druge države registrirana za djelatnost povezanu s pružanjem usluge koja je predmet vaučera (NKD područje J Informacije i komunikacije).

Ukupna alokacija: 15,2 milijuna kuna

Najviši iznos vaučera ovisi o prihvatljivim troškovima pojedinačnog projektnog prijedloga. Iznos vaučera ne može biti manji od 15.000,00 HRK niti viši od 100.000,00 HRK.

Intezitet potpore


Za dodjelu bespovratnih sredstava prijaviteljima koji su registrirani na područjima jedinica područne (regionalne) samouprave svrstanima na temelju Odluke o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN 132/17) utvrđuju se sljedeći intenziteti potpora:
 • najviše 85% prihvatljivih troškova će se financirati prihvatljivim prijaviteljima ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u I. skupini
 • najviše 80% prihvatljivih troškova će se financirati prihvatljivim prijaviteljima ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u II. skupini
 • najviše 75% prihvatljivih troškova financirati će se prihvatljivim prijaviteljima ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u III. skupini
 • najviše 70% prihvatljivih troškova financirati će se prihvatljivim prijaviteljima ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u IV. Skupini

Pružatelj usluga mora dokazati mogućnost pružanja usluge referencama za pružene usluge prema najmanje tri klijenta iz područja koje je predmet vaučera

 Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva podrazumijevaju izradu i/ili unapređenje jedne ili više mrežnih domena, a odnose se na sljedeće:

- Poslovne web stranice

- E-commerce

- M-commerce

U jednom projektnom prijedlogu prijavitelj može tražiti izdavanje vaučera za usluge koje obuhvaćaju više aktivnosti, ali kod samo jednog pružatelja usluga. Jedan vaučer nije moguće izdati za usluge više pružatelja usluga.

Po ovom Pozivu ne mogu se financirati aktivnosti povezane s izradom/razvojem/nabavom IKT poslovnih rješenja (software, hardware, cloud) namijenjenih optimiziranju poslovanja/poslovnih procesa/proizvodnje te implementacija, prilagodba i integracija poslovnih rješenja s postojećim/novim IKT sustavom.

Obavezna kategorija troškova

Projektni prijedlog mora sadržavati jedan ili više prihvatljivih troškova:
 • Izrada poslovnih web stranica
 • Unapređenje poslovnih web stranica uključujući prilagodbu za mobilne telefone i tablete
 • Izrada i/ili unapređenje web shopa s implementacijom online metode plaćanja
Dodatna kategorija prihvatljivih troškova

Uz barem jedan prihvatljivi trošak iz obvezne kategorije troškova, projektni prijedlog može sadržavati jedan ili više s njim povezanih prihvatljivih troškova:
 • Usluga optimizacije domena (preglednost i upotrebljivost weba, internetska komunikacija, analiza konkurentnosti i pozicioniranja virtualnog tržišta, profila kupaca i trendova pretraživanja, web analitika)
 • Izrada aplikacija i rješenja za mobilnu trgovinu (mobilni bonovi, kuponi i kartice lojalnosti)
 • Troškovi najma domene, servera i/ili cloud usluga za potrebe provedbe aktivnosti do godine dana od dana isporuke usluge (kao dio isporuke usluge od istog pružatelja usluge).
Poziv se vodi kao trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga, a projektni prijedlozi zaprimat će se od 13. kolovoza 2018. u 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava, ovisno o tome što nastupi ranije.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte u ured Eurokonzaltinga u Puli (Mletačka 6, tel: 052/544-825) ili u uredima u drugim hrvatskim gradovima. KONTAKTI

10.07.2018.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

 • Adresa :
  Mletačka 6, 52100 Pula
 • Tel : (+385) 52 544 825
 • Fax : (+385) 52 352 288
 • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt