info@eurokonzalting.com            en
enp
Otvorena javna rasprava o Nacrtu pravilnika o provedbi podmjere 4.4. “Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena”

Otvorena javna rasprava o Nacrtu pravilnika o provedbi podmjere 4.4. “Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena”

Obavještavaju se zainteresirani dionici da je putem portala e-savjetovanja u javnu raspravu pušten Nacrt pravilnika o provedbi podmjere 4.4. “Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena”

U okviru mjere bespovratna sredstva se dodjeljuju za sljedeće prihvatljive aktivnosti:

1. Kupnja zemljišta za realizaciju projekta, do 10% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta (bez općih troškova)
2. Ulaganje u građenje terasastih parcela
3. Ulaganje u građenje suhozida
4. Ulaganje u sadnju živica
5. Uklanjanje invazivnih stranih vrsta s poljoprivrednog zemljišta na jednokratnoj osnovi
6. Kupnja električnog pastira s pripadajućom opremom i/ili autohtonog pastirskog psa (tornjaka) u područjima rasprostranjenosti velikih zvijeri
7. Izgradnja novih i obnova postojećih nastambi za stoku u područjima rasprostranjenosti velikih zvijeri
8. Obnova staništa važnih za očuvanje bioraznolikosti na poljoprivrednom zemljištu koje nije održavano sukladno dobroj poljoprivrednoj praksi s obzirom na vrstu uporabe koji su zarasli ili zarastaju grmljem ili drugom drvenastom vegetacijom (započeti proces sukcesije)
9. Ulaganje u obnovu zapuštenih lokvi za napajanje stoke.

Putem portala e-savjetovanja, na koji je potrebno prethodno se registrirati, moguće je dostaviti svoje prijedloge vezano za gore navedeni Nacrt pravilnika.
Javnom raspravom želi se prikupiti kvalitetne prijedloge svih zainteresiranih dionika u cilju izrade što bolje verzije konačnog Pravilnika po kojem bi se trebao provoditi sljedeći natječaj.

U e-savjetovanje moguće je uključiti se putem sljedeće poveznice.

Za više informacija o istom natječaju (potrebni uvjeti za prijavu na natječaj, potrebna dokumentacija) obratite se našem uredu u Puli (Mletačka 6, tel. 052 544 825) ili uredima u ostalim hrvatskim gradovima. KONTAKTI 


EUROKONZALTING, 19.03.2018.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt