info@eurokonzalting.com            en
enp
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada

Otvoren je Javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike za pružanje potpore jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za provedbu aktivnosti sanacije i zatvaranja neusklađenih odlagališta neopasnog otpada i sprječavanje daljnjih negativnih utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje.

Sanacija odlagališta je aktivnost pod kojom se podrazumijeva izrada projektne i druge dokumentacije sukladno propisima, rješavanje imovinsko pravnih odnosa vezanih za lokaciju odlagališta, postupak ishođenja odobrenja za građenje, izvođenje građevinskih radova koji omogućuju da se odlaganje otpada obavlja sukladno Pravilniku i zatvaranje odlagališta nakon puštanja u rad centra za gospodarenje otpadom ili popunjenja odlagališnih kapaciteta odlagališta.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) na čijem se području nalaze odlagališta koja su predmet ovog Poziva, sukladno ZOGO-u, čl. 23., st. 4, u kojem se navodi da je jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave dužna na svom području osigurati uvjete i provedbu propisanih mjera gospodarenja otpadom.

Predmet ovog Poziva je sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada koja su prestala s radom, odnosno aktivnim korištenjem, a nakon sanacije i zatvaranja na njima se više ne planira odlagati otpad.

Intenzitet potpore koji se može dodijeliti iznosi max. 85% po pojedinom projektom prijedlogu. Najniži intenzitet potpore koji se može dodijeliti po projektnom prijedlogu iznosi 1.875.000 kuna, a najviši intenzitet potpore koji se može dodijeliti iznosi 30.000.000 kuna.

Prihvatljive aktivnosti trebaju izravno biti vezane uz sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada:
‐ radovi na sanaciji i zatvaranju odlagališta sukladno ishođenom pravomoćnom aktu na temelju kojeg mogu započeti građevinski radovi (izvedba građevinskih i drugih radova - pripremnih, zemljanih, konstrukterskih, instalaterskih, završnih te ugradnja građevnih proizvoda, opreme ili postrojenja)
‐ usluge stručnog nadzora građenja
‐ usluge koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova (koordinator II)
‐ tehnička pomoć za upravljanje projektom (konzultantske usluge)
‐ aktivnosti promidžbe i vidljivost

Krajnji rok dostave projektnih prijedloga je do 31. prosinca 2018. godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome što prije nastupi.

EUROKONZALTING, 16.06.2017.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt