info@eurokonzalting.com           
enp
Bespovratna sredstva za kuće za odmor - uspješna priča Ivana Vretenara

Bespovratna sredstva za kuće za odmor - uspješna priča Ivana Vretenara

Ulaskom u Europsku Uniju Hrvatska je postala privlačna destinacija mnogim državama članicama na čijim tržištima do sada nije bila prepoznata kao turistička destinacija. U trenutnom programskom razdoblju 2014.-2020. Hrvatskoj je na raspolaganju 2.383 milijarde eura za mjere ruralnog razvoja uključujući i kuće za odmor. Početna nesigurnost i skepticizam nestali su, a dobar glas i zadovoljni korisnici i oduševljeni turisti dovoljan su poziv ostalima da se upoznaju s mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava.

Jedan od korisnika pretpristupnih fondova EU je i gospodin Ivan Vretenar. On je uvidio mogućnosti koje se pružaju putem pretpristupnih fondova te je odlučio iskoristiti bespovratna sredstva kako bi renovirao svoju staru kuću u Općini Bale kako bi je stavio u funkciju turizma.

Za potrebe prijave na natječaj mjera 302 - IPARD Eurokonzalting je izradio investicijsku studiju te je projekt za renoviranje kuće prijavljen i odobren u 2012. godini.

Bespovratna sredstva dobivena su iz mjere 302 - IPARDBespovratna sredstva dobivena su iz mjere 302. - IPARD

Objekt je renoviran u lipnju 2014. godine. Nakon renovacije prikupljena je potrebna dokumentacija i u travnju 2015. godine poslan je Zahtjev za isplatu te je nakon administrativne kontrole i kontrole na terenu izvršena isplata bespovratnih sredstava.

Za izgradnju novog bazena također se dobivena bespovratna sredstva iz IPARD mjere 302.  Za izgradnju novog bazena također su dobivena bespovratna sredstva iz IPARD mjere 302.

Sama površina objekta iznosi 155,64 m2 dok površina bazena iznosi 24 m2. Objekt ima 3 sobe s ukupno 6 osnovnih ležajeva. Prihodi od iznajmljivanja kuće za odmor kada se postigne puni plasman značajni su, te je potrebno samo nekoliko godina da se investicija u potpunosti isplati.

Pogled na bazen i dvorište sa terasePogled na bazen i dvorište sa terase

Modernom turistu sunce i more više nisu dovoljni. On traži potpuni doživljaj i autentično iskustvo, a ruralna Istra sa svojom ponudom može mu ponuditi upravo to.

Na sljedećim linkovima možete provjeriti aktualne natječaje te osnovne uvjete prijave.

Za više informacija o bespovratnim sredstvima koja se nude za kuće za odmor možete se obratiti na broj telefona 091 125 7777, Odjel ruralnog razvoja.

EUROKONZALTING, 26.04.2017.
Ažurirano s datumom 18.03.2020.
 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt