info@eurokonzalting.com           
enp

Odobreno 90% bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije ugostiteljskom obrtu Milan

Ugostiteljski obrt Milan, iz Grada Pule odobrena su bespovratna sredstva iz EU za projekt „Nabavka poljoprivredne mehanizacije i opreme“. Ugostiteljski obrt Milan aplicirao je na 1. natječaj za Mjeru 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, operaciju 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Nakon izrade prijave od strane poduzeća EUROKONZALTING i čekanja na evaluaciju prijave, krajem 2016. godine izdana je pozitivna Odluka o dodjeli sredstava.

Ugostiteljskom obrtu Milan osnovna djelatnost je ugostiteljstvo i smještajni kapacitet. U vlasništvu obrta je maslinik i hotel Milan. Proizvodnja maslina odnosno maslinovog ulja odvija se na ekološki način na površini od 7,62 hektara za što obrt ima certifikat u masliniku u naselju Galižana u općini Vodnjan.

Provedbom operacije 4.1.1. uložit će se u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za obradu vinograda kojima će se povećati kvaliteta i konkurentnost na tržištu. Vrsta ulaganja za koje se tražila potpora bila je ulaganje u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme za vlastitu primarnu poljoprivrednu proizvodnju i gospodarskih vozila uključujući sektor vinogradarstva. Nova mehanizacija i oprema doprinijeti će kvalitetnoj i bržoj obradi zemlje i maslinika u narednom razdoblju.

Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja iznosio je 751.763,89 HRK. Bespovratna  sredstva odobrena su u iznosu od 676.587,50 HRK s intenzitetom potpore od 90%.

Projekt financira Europska Unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

više informacija o Mjeri 4. možete pronaći na sljedećim linkovima: Mjera 4.1 i Mjera 4.2

EUROKONZALTING 13.04.2017.

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt