info@eurokonzalting.com           
enp
Bespovratna sredstva za inovativne proizvode (inovacije)

Bespovratna sredstva za inovativne proizvode (inovacije)

Uskoro otvaranje natječaja za komercijalizaciju inovacija.

U okviru Nacionalnog Plana oporavka i otpornosti uskoro se očekuje otvaranje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava zrelim predkomercijalnim inovacijskim projektima koji su blizu izlaska na tržište.

Cilj ulaganja je, između ostalog, pomoći poduzetnicima da povećaju izvoz inovativnih proizvoda, usluga ili tehnologija podržavajući stvaranje kanala prodaje i distribucije na stranim tržištima.
Financirane projektne aktivnosti trebale bi rezultirati lansiranjem proizvoda (roba ili usluga) koji su novi na tržištu. Financiranje se može upotrijebiti za prilagodbu razvijenog proizvoda ili usluge i pripremu za lansiranje proizvoda ili usluge.

Prihvatljive aktivnosti uključivati će pripremu ili reviziju poslovnog plana ili marketinškog plana, istraživanje i ispitivanje tržišta, ispitivanje proizvoda s potencijalnim kupcima, pripremu proizvodnje i ulaganje u nulte serije i operativne marketinške aktivnosti.
Prihvatljivi troškovi uključivati će i prilagodbu razvijenog proizvoda, dodatna ispitivanja i ugradnja rezultata ispitivanja u konačni proizvod, savjetodavne usluge, izgradnju kapaciteta, revizije studije izvodljivosti, dizajn proizvoda te zaštitu prava intelektualnog vlasništva. Isto tako, prihvatljive će biti i kategorije troškova plaća radnika zaposlenih na projektu, troškovi amortizacije te vanjske usluge.

Prihvatljivi prijavitelji
: mala i srednja poduzeća (MSP-ovi) sa zrelim inovacijskim projektima (konkretno ako je technology readiness level - stupanj tehnološke spremnosti TRL 7 ili više) koji su blizu lansiranja na tržište. Kroz kriterije odabira, program će dati prioritet prijedlozima koji doprinose zelenoj tranziciji.

Iznos sufinanciranja po projektu kreće se između 760.000 kn i 5.320.000 kn. Intenzitet potpore iznosit će 50% prihvatljivih troškova projekta.

Projekti mogu trajati najviše dvije godine.
Plan objave natječaja: ožujak/travanj 2022. godine.

U cilju pravovremene prijave i povećanja šansi za financiranje bespovratnim sredstvima stojimo na raspolaganju poduzetnicima iz cijele RH za procjenu prihvatljivosti i usklađivanje projekta na natječaj!

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Eurokonzalting - Odjel Strukturnih fondova
Kontakt broj: 091 357 7778

21.03.2022. godine

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt