info@eurokonzalting.com            en
enp
Novim Pravilnikom promijenjena metodologija provođenja energetskog pregleda

Novim Pravilnikom promijenjena metodologija provođenja energetskog pregleda

Prema novom Pravilniku o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (NN br. 88/17) usvojena je nova metodologija provođenja energetskog pregleda zgrada.

Novi Pravilnik i Metodologija u primjeni su od 30. rujna prošle godine. Novim Pravilnikom o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju, a prema novoj Metodologiji provođenja energetskog pregleda zgrada 2017, energetsko certificiranje mora uključivati proračun potrebne specifične godišnje toplinske energije za grijanje i hlađenje ili klimatizaciju zgrade za referentne klimatske podatke, proračun specifične godišnje primarne energije, specifične godišnje isporučene energije i specifične godišnje emisije CO2.

Pravilnik je donijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i njime se propisuju način i uvjeti provedbe energetskog pregleda zgrade i redovitog pregleda sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, sadržaj izvješća o tim pregledima, način energetskog certificiranja, sadržaj i izgled energetskog certifikata i kriteriji za zgrade s malim energetskim potrebama, način gospodarenja energijom u zgradama koje troše energiju i vodu, utvrđivanje mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti i njihove isplativosti.

Pravilnikom se u pravni poredak RH prenosi Direktiva 2010/31/EU o energetskoj učinkovitosti zgrada u dijelu koji se odnosi na obvezu energetskog certificiranja i redovite preglede sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije. Stupanjem na snagu novog pravilnika prestaje važiti Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (NN br. 48/14, 150/14, 133/15, 22/16, 49/16, 87/16, 17/17, i 77/17). 

Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju možete pronaći OVDJE.

EUROKONZALTING, 22.02.2018.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt